Αρχική » Καταστρέφουν εκκλησιές και κτίζουν τζαμιά στην Κύπρο

Καταστρέφουν εκκλησιές και κτίζουν τζαμιά στην Κύπρο

από christina

Oλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι όπως ήταν φυσικό είχαν εστιάσει την κατοχή της Κύπρου αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις της  Άγκυρας. Στο περιθώριο των κρίσιμων μεγάλων θεμάτων όλο αυτό το διάστημα οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει σε κινήσεις ακραίας ισλμαμοποίησης των κατεχόμενων. Ήδη 24 Εκκλησίες λειτουργούν  ως τζαμιά ενώ από το σύνολο των 600 ναών , σύμφωνα με το Πρακτορείο Ορθοδοξία και τον  Κύπριο Ευρωβουλευτή κ.Μαυρίδη

η συντριπτική πλειοψηφία έχουν ήδη εξαλειφθεί ή καταστραφεί καθώς βρίσκονται μόνο τα ερείπια τους, ενώ μερικές δεκάδες εκκλησίες βρίσκονται πλήρως εγκαταλελειμμένες στα όρια της κατάρρευσης.Πολλές χρησιμοποιούνται συχνά ως στάβλοι ζώων ή βεβηλώνονται.

Το χειρότερο είναι ότι «υπάρχει 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η οποία παραχωρείται σε τουρκοκυπριακές εταιρείες για την συντήρηση, οικοδόμηση και εργοδότηση ανθρώπων για τέτοια έργα. Ωστόσο, το κατοχικό καθεστώς απορρίπτει γενικά τέτοια έργα (projects)» αποκαλύπτει ο κ. Μαυρίδης και προσθέτει: «Συγκατατέθηκε στη διάσωση 3-4 εκκλησιών, τις οποίες χρησιμοποιεί ως πηγή εσόδων (τις χρησιμοποιεί ως μουσεία με εισιτήριο εισόδου) και τις προβάλλει ως μέσο προπαγάνδας για δήθεν σεβασμό των εκκλησιών».Σύμφωνα με τον κ.Μαυρίδη  η Τουρκία έχει χρηματοδοτήσει την  οικοδόμηση νέων τεμενών (87) και μιναρέδων, που ορισμένες φορές είναι τεράστια σε μέγεθος, πολύ δυσανάλογα του μεγέθους της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε πληθυσμό ή οικονομικής δυνατότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ