Αρχική » Σύναξη Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Σύναξη Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

από christina

Στα πλαίσια της έναρξης και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2020 – 2021, τελέσθηκε υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, ο καθιερωμένος Αγιασμός και η επίδοση των διορισμών των νέων Κατηχητριών και Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε τρείς διαφορετικές συναντήσεις, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε μια συνάντηση. Έτσι πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 & 7 Οκτωβρίου για τους ναούς της πόλεως της Καλαμάτας και μια σύναξη την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου για τους ναούς των λοιπών Αρχιερατικών Περιφερειών.

 

Ο Πρωτοσύγκελλος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη της Νεότητος, ευχήθηκε τα δέοντα για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους αλλά και της νέας κατηχητικής περιόδου, τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Επεσήμανε προς όλους πως το έργο της κατήχησης κατά την περίοδο αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολο, λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των επιβεβλημένων μέτρων προστασίας και πως θα πρέπει να μάθουμε πλέον, όπως χαρακτηριστικά είπε “να αγκαλιάζουμε τα παιδιά με τα μάτια και όχι μέσα στην αγκάλη μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, ώστε να τους δείξουμε την αγάπη και τη φροντίδα μας”.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος π. Σωτήριος Τζαϊλέας ο οποίος παρουσίασε και ανέπτυξε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ επικεντρώθηκε σε δυο ιδιαίτερους στόχους για τη φετινή περίοδο:

• Η ενίσχυση της Νεανικής Χορωδίας της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως με παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων.

• Η συμμετοχή των Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για την Επέτειο των Διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους υπευθύνους Νεότητος ιερείς και Κατηχητές και τέθηκαν προτάσεις και σκέψεις προς συζήτηση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ