Αρχική » Οριστικά οι ναοί των κοιμητηρίων στις μητροπόλεις

Οριστικά οι ναοί των κοιμητηρίων στις μητροπόλεις

από christina

 

 Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών από την Ολομέλεια της Βουλής για την επιλογή διοικήσεων στον δημόσια τομέα αλλά και της λειτουργίας των ΟΤΑ. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μεταβάλλεται επίσης, το καθεστώς των κοιμητηριακων ναών, ο έλεγχος των οποίων περνά πλέον από τους Δήμους στις Ιερές Μητροπόλεις.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η διοίκηση αλλά και η διαχείριση των ιερών ναών των κοιμητηρίων ανεξάρτητα θα ασκείται πλέον από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της οικείας ενορίας είτε από συμβούλιο που θα ορίζει ο εκάστοτε Μητροπολίτης.

Το προσωπικό πλέον περνάει στην τοπική Μητρόπολη η οποία θα αναγνωρίζει την προϋπηρεσία και κάθε συνέπεια. Για την αλλαγή καθεστώτος θα εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Μητροπολίτη η οποία θα δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Η οικεία Μητρόπολη θα είναι διάδοχος όλων των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από τους ΟΤΑ.

Επίσης, τα έσοδα του ναού θα προορίζονται πρώτιστα για την συντήρηση αλλά και λειτουργία του ναού και σε δεύτερο χρόνο  για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ενώ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο απαγορεύεται η είσπραξη τελών ή δικαιωμάτων από τους ΟΤΑ για ιεροτελεστίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ