H κατάσταση με τον κορωνοϊό δυσκολεύει μέρα με τη μέρα στα Βαλκάνια και για τον λόγο αυτό η Εκκλησία του Μαυροβουνίου εξάδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πιστούς μα τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Επισκόπων της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίαςαναφέρει:

«Δεδομένης της περίπλοκης και δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνης επιδημιολογικής κατάστασης στο Μαυροβούνιο, και σε συνδυασμό με την καθημερινή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων πολιτών που έχουν προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό, καλούμε όλους τους Ορθόδοξους πιστούς και όλους τους άλλους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα υγείας και τις ιατρικές οδηγίες για τον έλεγχο της πανδημίας.

Βλέπουμε ότι η πανδημία επηρεάζει το Μαυροβούνιο, καθώς και ολόκληρη την περιοχή, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την ασθένεια να σταματήσει τη ζωή, ούτε καν την πνευματική και την εκκλησιαστική ζωή, αλλά είναι απαραίτητο να τηρηθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να μειωθούν οι επιβλαβείς κοινωνικές συνέπειες της επιδημίας και, το σημαντικότερο, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους».