Η καθολική Αρχιεπισκοπή της Νέας Ορλεάνης έδωσε εντολή να καεί η Αγία Τράπεζα πάνω στην οποία ένας 27χρονος ιερέας φέρεται να πραγματοποίησε σεξουαλικές πράξεις με δύο dominatrix, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της εμφανίστηκε σε βίντεο να καταδικάζει την βεβήλωση ως πράξη «δαιμονική» και «φαύλη». Ο Αρχιεπίσκοπος Γκρέγκορι Έιμοντ έστειλε ένα μήνυμα στην κοινότητα των καθολικών της Νέας Ορλεάνης, που παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις τις τελευταίες μέρες, καταδικάζοντας με αυστηρότητα όσα συνέβησαν στον ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Λουιζιάνα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους καθολικούς στη Νέα Ορλεάνη, και δεν υπερβάλω καθόλου», αναφέρει στο βίντεο ο πατήρ Έιμοντ, προσθέτοντας ότι πολλοί πιστοί και ιερείς αισθάνονται οργισμένοι, προδομένοι και απογοητευμένοι, συναισθήματα που μοιράζεται και ο ίδιος.  Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, ο 37χρονος ιερέας Τράβις Κλαρκ συνελήφθη να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με τις «αφέντρες» Μίντι Ντίξον και Μελίσα Τσενγκ στο εσωτερικό του ναού, όταν ήταν κλειστός για το κοινό.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Έιμοντ τονίζει ότι, όταν έγιναν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της σοκαριστικής υπόθεσης, η Αγία Τράπεζα όπου έλαβε χώρα η «χυδαία βεβήλωση» απομακρύνθηκε από την εκκλησία και κάηκε, ώστε να αντικατασταθεί από μία νέα. Στο ίδιο βίντεο, ο Έιμοντ αναφέρθηκε επίσης σε ένα δεύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, στο οποίο εμπλέκεται ένας άλλο ιερέας, ο αιδεσιμότατος Πατ Γουάτινγκνι, ο οποίος παραδέχτηκε πρόσφατα ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο μαθητή!

«Σχετικά με τον πατήρ Γουάτινγκνι, όταν παραδέχτηκε την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου, που έλαβε χώρα τον Δεκέμβρη του 2013, τον απομάκρυνα αμέσως από τη θέση του, τον κατήγγειλα στις Αρχές και έκανα μια επίσημη ανακοίνωση», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος. «Όσα συνέβησαν και με τους δυο ιερείς είναι απαράδεκτα, αμαρτωλά και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Και οι δύο απομακρύνθηκαν από την εκκλησία και δεν θα λειτουργήσουν ποτέ ξανά ως καθολικοι ιερείς».

Ποιες είναι οι δύο dominatrix που εμπλέκονται στο σκάνδαλο

Φως στις ζωές των δύο επαγγελματιών dominatrix που συνελήφθησαν στη Λουιζιάνα επειδή γύριζαν πορνογραφικό βίντεο σαδομαζοχιστικής θεματολογίας μέσα στο ιερό εκκλησίας ρίχνει η Daily Mail. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους ότι το φταίξιμο δεν είναι δικό τους αλλά του... περίεργου «ματάκια» που κοίταξε μέσα από το παράθυρο του κλειστού ναού, τους «τσάκωσε» να κάνουν ό,τι κάνουν, και στη συνέχεια ειδοποίησε τις Αρχές.

Η 41χρονη Μίντι Ντίξον και η 23χρονη Μελίσα Τσενγκ ταξίδεψαν στο Περλ Ρίβερ της Λουιζιάνα για να συναντήσουν τον αιδεσιμότατο Τράβις Κλαρκ, 37 ετών, στον καθολικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο «αφέντρες», ντυμένες με κορσέδες και ψηλοτάκουνες μπότες, συνελήφθησαν μαζί με τον ιερωμένο και εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Μετά τη σύλληψη ο Κλαρκ, που χειροτονήθηκε το 2013, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την αρχιεπισκοπή.

Η Ντίξον και η Τσενγκ υπoστηρίζουν ότι είναι αθώες, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες στην bdsm «συνεδρία» ήταν ενήλικες και το περιστατικό έλαβε χώρα σε κλειστό, ιδιωτικό χώρο.