Αρχική » Πολλαπλασιάζονται οι φυσικές καταστροφές, έρχονται πιο δύσκολες μέρες

Πολλαπλασιάζονται οι φυσικές καταστροφές, έρχονται πιο δύσκολες μέρες

από christina

Στη χώρα μας ακόμη οι κάτοικοι σε Θεσσαλία και Ιόνια δεν έχουν συνέλθει από τις τελευταίες καταστροφές και η παγκόσμια κοινότητα τιμά (!) τη  Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών που καθιερώθηκε  το 1989 από τον ΟΗΕ. Η χώρα μας κατά καιρούς ζει ακραία  φαινόμενα (πλημμύρες και πυρκαγιές με πάρα πολλά θύματα) τα οποία έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο σε ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Από την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης Φυσικών Καταστροφών  έχουν συμβεί απίστευτες καταστροφές σε  όλο τον κόσμο Τις δύο τελευταίες δεκαετίες ο αριθμός των καταστροφών που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε τις 6.681 έναντι 3.656 που ήταν από το 1980 ως το 1999, σύμφωνα με τον  ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ ,τα τελευταία 20 χρόνια σημειώθηκαν σχεδόν 7.350 μεγάλες φυσικές καταστροφές, περιλαμβανομένων τσουνάμι και σεισμών, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 1,2 εκατ. ανθρώπους και επηρέασαν άλλα 4,2 δισεκατομμύρια. Προκάλεσαν οικονομικές απώλειες σχεδόν τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό των προηγούμενων δύο δεκαετιών. Οι πλημμύρες ο αριθμός των οποίων διπλασιάστηκε και οι καταιγίδες ήταν οι πιο συχνές φυσικές καταστροφές των τελευταίων δύο δεκαετιών, ενώ την επόμενη δεκαετία ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι καύσωνες.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ