Αρχική » Ιταλία: Μοναχές προσφέρουν μοναστήρι για να βοηθήσουν πρόσφυγες

Ιταλία: Μοναχές προσφέρουν μοναστήρι για να βοηθήσουν πρόσφυγες

από christina

 

Αδελφές από την Σικελία μετατρέπουν τον οίκο τους έτσι ώστε ο Πάπας Φραγκίσκος να μπορεί να δημιουργήσει κέντρο καλωσορίσματος για όσους ξεφεύγουν από τον πόλεμο.

Στη νέο εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου «Fratelli tutti», αναφέρεται η ανάγκη επαρκούς φιλοξενίας για τους μετανάστες που ξεφεύγουν από πολέμους, διωγμούς και φυσικές καταστροφές.
Μια ομάδα μοναχών της Σικελίας το διάβασαν και αποφάσισαν ότι ήθελαν να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Οι αδελφές μοναχές της Θείας πρόνοιας της Κατάνια είχαν ένα μοναστήρι στη Ρώμη που ήθελαν να επιτρέψουν στον πάπα να το χρησιμοποιήσει για έναν τέτοιο σκοπό.

Τη Δευτέρα, το Γραφείο Παπικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων, με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Konrad Krajewski,, ανακοίνωσε τη μετατροπή του κτηρίου σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Το κτίριο, γνωστό ως «Villa Serena», βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βατικανού.

Ο Καρδινάλιος Krajewski, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παροχή βοήθειας στους φτωχούς εκ μέρους του ποντίφικα, είπε ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των προσφύγων, ιδίως των ανύπαντρων γυναικών, των μητέρων με ανήλικα τέκαν και των ευάλωτων οικογενειών, που φτάνουν στην Ιταλία.

Το κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 60 άτομα, θα παρέχει φιλοξενία για τους πρώτους μήνες μετά την άφιξή τους και στη συνέχεια θα τους βοηθήσει για να αποκτήσουν ανεξάρτητες θέσεις εργασίας και διαμονή.

Η διοίκηση του κτιρίου θα ανατεθεί στην κοινότητα Sant’Egidio, η οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια από τη μεταναστευτική κρίση του 2015. Η υποδοχή των προσφύγων θα είναι προνομιακή κατά τους πρώτους μήνες της άφιξής τους στην Ιταλία και θα περιορίζεται κυρίως σε γυναίκες, παιδιά και οικογένειες.

Η κοινότητα Sant’Egidio ώθησε τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να επισκεφθεί τον καταυλισμό προσφύγων της Μόρια στο νησί της Λέσβου το 2016.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο παπισμός του Φραγκίσκου προχωράει στον επαναπροσδιορισμό θρησκευτικών κτιρίων για να βοηθήσει. Πέρυσι, ο Πάπας έδωσε την ευλογία του σε ένα νέο τετραώροφο «παλάτι για τους φτωχούς» που άνοιξε ακριβώς δίπλα στην κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου. 

 

 

 


Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ