Ένας Ιερέας στη Θεσσαλονίκη  προστέθηκε στους αρνητές της μάσκας ."Δεν την επιτρέπω στην εκκλησία, είναι εμπαιγμός στο Αγιο Πνεύμα" τόνισε προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Την αντίθεσή του στη χρήση μάσκας εντός της εκκλησίας, εξέφρασε ιερέας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει εντός του ναού με μάσκα.

Μάλιστα τάχθηκε και κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, παραθέτοντας ένα προσωπικό του βίωμα όταν το 4,5 ετών παιδί του λιποθύμησε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, λόγω της μάσκας. «Δεν έχει ξαναλιποθυμήσει πουθενά αλλού παιδί. Γι’ αυτό είμαι κατά στο να φοράνε μάσκες τα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν επιτρέπω μάσκα στην εκκλησία, εμπαιγμός στο Αγιο Πνεύμα»

Την ίδια ώρα είπε ότι «στην εκκλησία έξω βάζουν μάσκα. Μέσα δεν επιτρέπω να μπαίνει μάσκα, γιατί είναι εμπαιγμός. Εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα. Ούτε ο ίδιος δεν φοράω μάσκα μέσα, ούτως ή άλλως. Αυτό που σας λέω είναι προσωπική μου άποψη ότι δεν κολλάς μέσα στην εκκλησία ούτε από το Άγιο Ποτήριο. Έχω κοινωνήσει πάρα πολλούς αρρώστους και προκαλώ κιόλας να πάω να κοινωνήσω κάποιον άρρωστο και μετά να κάνω κατάλυση και ο ίδιος».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος τόνισε στο Star πώς η λιποθυμία του παιδιού δεν οφείλεται στη μάσκα αλλά είναι ένα τυχαίο γεγονός και πρέπει κάποιος να βρει τα αίτια της λιποθυμίας.