Αρχική » Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Σάρδεων Ευάγγελο

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Σάρδεων Ευάγγελο

από christina

Τον  Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο δέχθηκε ο  Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ιστορική μητρόπολη του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Κατά την αδελφική και εγκάρδια συνεργασία τους, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν τα πρακτικά θέματα της παραδόσεως και παραλαβής της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ο δε Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει στον υψηλό επισκέπτη του την απόφαση της Ι. Επαρχιακής Συνόδου περί της μελλοντικής παρουσίας και δράσεώς του στην Αμερική.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα συζητηθέντα θέματα και εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος παρεκάλεσε τον άγιο Σάρδεων να προστεί της Θ. Λειτουργίας την προσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ε. έ., στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Δημητρίου Αστορίας Ν. Υόρκης, όπου ο ίδιος ιεράρχης διετέλεσε επί σειράν ετών προϊστάμενος επιδείξας αξιομίμητη δράση και ποιμαντικό έργο.

Να θυμίσουμε οτι ο κ.Ευάγγελος μετά από απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  “τιμωρήθηκε”  με μετάθεση  από την μητρόπολη  της Νέας Ιερσέης στην μητρόπολη Σάρδεων ,ενώ ο μητροπολίτης Βοστώνης κ.Μεθόδιος ετέθη σε αργία εως το τέλος του έτους.Και οι δύο τιμωρήθηκαν γιατί προσπάθησαν να αυτονομηθούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ