Αρχική » Μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας στις 30 Οκτωβρίου

Μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας στις 30 Οκτωβρίου

από christina

Aπό πρόκληση σε πρόκληση κινείται πλέον η Τουρκία σε ο,τι αφορά τα ορθόδοξα μνημεία. Μετά την Αγία Σοφιά που μετατράπηκε σε τέμενος και η ιστορική Μονή της Χώρας κλείνει τον κύκλο της ως βυζαντινό μνημείο αφού στις 30 Οκτωβρίου στο χώρο θα γίνει η πρώτη ,μετά από 75 χρόνια,προσευχή μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 75 χρόνια στη Μονή της Χώρας. Οι προετοιμασίες και οι εργασίες στο εσωτερικό του ιστορικού αυτού μνημείου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην προσευχή της 30ης Οκτωβρίου θα είναι παρών και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Όπως, έγινε γνωστό θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα κουρτινών με αυτό της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να καλυφθούν τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, αρχαιολόγο Μουνίρ Μπουσενακί.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της πρόσφατης μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Βαλουκλή, παρέστησαν οι μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Σασίμων Γεννάδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ