Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο έβδομο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό – Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το φετινό Ημερολόγιο, το οποίο επιμελήθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821 στην Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος «Μνημονεύουμε την πίστη, την γενναιότητα, την αποφασιστικότητα, το πνεύμα της προσφοράς και της αυτοθυσίας των προγόνων μας και με σεβασμό ανυπόκριτο και ευγνώμονη διάθεση κλινουμε το γόνυ της ψυχής και του σώματος ενώπιόν τους!».

Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: [email protected]).

Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.