Αρχική » Οι νέοι της Τρίπολης έκοψαν την βασιλόπιτα τους

Οι νέοι της Τρίπολης έκοψαν την βασιλόπιτα τους

από kivotos

Με το δικό τους τρόπο, με κέφι, χορό και φαγητό έκοψαν την βασιλόπιτα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης οι Συνάξεις Νέων της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με την ευχή του Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου και του υπεύθυνου κατηχητή τους Αρχιμ. Γερμανού Μίχου.

Ο π. Γερμανός αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την στήριξη και την αγάπη του τόνισε στην ομιλία του, ότι η εκκλησία δεν είναι όπως την παρουσιάζουν σήμερα, αμέτοχη, σκληρή και αδιάφορη, αλλά είναι μια εκκλησία που αγαπά και είναι δίπλα στην νεολαία και στα προβλήματά της όταν εκείνη ζητήσει βοήθεια.

Επεσήμανε ακόμα στα παιδιά ότι η εκκλησία και ο Χριστός  θέλουν μια νεολαία ζωντανή, δυναμική, γελαστή, με όνειρα και ελπίδες. Δεν θέλει η εκκλησία μια νεολαία αποχαυνωμένη από τα ναρκωτικά, ψυχρή, αγέλαστη, γεμάτη κακία, χωρίς όνειρα και ιδανικά.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε και έκοψε την πίτα τόνισε την χαρά του, που βρίσκεται ανάμεσα σε τόσα παιδιά, τα προέτρεψε να είναι κοντά στον Θεό και την εκκλησία και να μην ανησυχούν για τίποτα. Κλείνοντας τόνισε στα παιδιά να μην ακούν τις σειρήνες της εποχής και έδωσε την έναρξη για γλέντι και  χορό.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ