Αρχική » Περίεργη αναβολή της δίκης Νεκτάριου

Περίεργη αναβολή της δίκης Νεκτάριου

από christina

 

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του μητροπολίτη Κερκύρας επειδή  δεν είχε δόλο  τελικά η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Συνεχής ήταν η στήριξη του κ.Νεκτάριου από ιερείς και λαϊκούς  καθ΄ολη τη διάρκεια της  στον οποίο συμπαραστάθηκαν επίσης 16 Ιεράρχες μεταξύ των οποίων και ο Γλυφάδας Αντώνιος ως εκπόσωπος της ΔΙΣ. Από την πλευρά του  ο συνήγορός του κ. Γιάννης Κοντός, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο,  επανέλαβε ότι από τα λεγόμενα του Μητροπολίτη δεν προκλήθηκε καμία έκνομη ενέργεια, προσθέτοντας ότι ο Μητροπολίτης ενήργησε όπως του υπαγορεύει η  ιερατική του συνείδηση και πως η ζωή του είναι ταγμένη στον Θεό.

Ο μητροπολίτης κατηγορείται οτι κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

Επίσης γιατί  είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ.

Μετά την εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης, η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της τάχθηκε υπέρ του Μητροπολίτη υπογραμμίζοντας ότι η Μητρόπολη  ήταν από τις πρώτες που εξέδωσαν εγκύκλιο υπέρ της τήρησης των μέτρων για την πανδημία. Πρόσθεσε επίσης, ότι μετά τα λεγόμενα του Σεβασμιώτατου δεν διαπιστώθηκε αύξηση κρουσμάτων ούτε κατεγράφησαν περιπτώσεις πιστών που κυκλοφορούσαν χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Είπε μάλιστα, ότι ο Μητροπολίτης επεχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις, και επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέχρι τότε η νομοθεσία δεν ήταν σαφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ