«Πάνω απ’όλα είμαστε άνθρωποι, ακόμα και αν υπάρχουν μεταξύ μας οποιεσδήποτε διαφορές, είμαστε άνθρωποι. Ένας αδελφός τραυματίστηκε σοβαρά. Η καρδιά μου δεν μπορούσε να μην είναι κοντά σε έναν άνθρωπο που υποφέρει, όχι μόνο στον συγκεκριμένο αδελφό, αλλά σε κάθε ασθενή και κάθε άνθρωπο».

          Αυτά τα λόγια ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, εξερχόμενος από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μόλις είχε ολοκληρώσει  την επίσκεψη αγάπης και ανθρωπιάς προς τον σοβαρά τραυματισθέντα αδελφό Φώτιο, εκ της Εκκλησίας των Γ.ΟΧ.

«Μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου για την Εορτή του Αγίου Λουκά, μόλις πληροφορήθηκα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός αδελφού εξ της Κοινότητος των Γ.Ο.Χ. ήλθα άμεσα σε επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και είχα συνεχή ενημέρωση . 

Σήμερα δεν ήρθα να επισκεφθώ μόνο τον αδελφό Φώτιο, αλλά και τον αδελφό Κωνσταντίνο, τον δεκαπεντάχρονο μαθητή που δοκιμάζεται από ένα περιστατικό, που συνέβη μέσα στο σχολείο και ήρθα να μεταφέρω το μήνυμα της συμπαραστάσεως, της αγάπης και της προσευχής.

 Είναι αλήθεια, ότι την τελευταία περίοδο δεν επισκέπτομαι το Νοσοκομείο για λόγους ευνόητους. Οφείλουμε όλοι μας να μένουμε λίγο πιο μακρυά για να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους γιατροί, νοσηλευτές και οι λοιποί σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι καιρός για επισκέψεις σωματικές, αλλά για επισκέψεις προσευχητικές. Επισκέπτομαι με την καρδιά μου, με την προσευχή μου, με την αγάπη μου, αλλά προσπαθώ και εγώ να τηρώ μια κοινωνική αποστασιοποίηση, για να δίνω το καλό παράδειγμα και μονάχα σε τέτοιες εξαιρετικές, πολύ δύσκολες περιπτώσεις, για λίγα λεπτά να έρχομαι να δίνω κουράγιο και δύναμη στους αδελφούς που δοκιμάζονται. 

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τούτες οι δύσκολες ώρες θα περάσουν, αν όλοι μαζί συνεργαστούμε, αφήσουμε αυτούς που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους ήσυχους, απερίσπαστους, αλλά και να βοηθήσουμε να γίνει η δουλειά τους πιο σωστή, εφόσον τηρούμε σωστά όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Τότε η δοκιμασία θα περάσει και θα μας βρει τυχερούς και ευνοημένους, διότι θα έχουμε κερδίσει σε υποδομές, σε προσωπικό και σε εμπειρία. 

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους μας. Βλέπουμε ότι ανά πάσα στιγμή η εικόνα του ιού αλλάζει. Μια απερίσκεπτη ή απρόσεχτη συμπεριφορά, είτε ακούσια, είτε εκούσια ενός εξ’ ημών, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, γι’αυτό επαγρύπνηση, εγρήγορση, προσοχή, προσευχή και να βαδίζουμε με ηρεμία για την επόμενη ημέρα, να περάσουμε στην απέναντι όχθη».

Τέλος, ο κ. Συμεών με αφορμή την επίσκεψη του σε λειτουργό της Κοινότητος των Γ.Ο.Χ., και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε με ιδιαίτερο νόημα την παρακάτω. δήλωση:

«Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους παλαιοημερολογίτες αδελφούς που βρίσκονται στην Φθιώτιδα: Έχω πάρα πολύ καλή διάθεση και η καλή μου διάθεση να είναι ένας λόγος, για να ερχόμαστε πιο κοντά και όχι για να πηγαίνουμε πιο μακρυά. Να μην θεωρηθεί η καλή μου διάθεση ποτέ ως αδυναμία, αλλά ως ελκτική δύναμη», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.