"Η Εκκλησία δικαιώθηκε" ,τόνισε μετά την αθωωσή του μητροπολίτης Κερκύρας κ.Νεκτάριος, μιλώντας ραδιόφωνο "Πεμπτουσία".  «Όλη μου τη ζωή την αφιέρωσα σε Εκείνον. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την τιμή που έκανε στην δική μου αμαρτωλότητα! Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία μας. Αισθάνθηκα ότι η δίωξη της εκκλησίας ήταν απηνής κατά την προηγούμενη περίοδο. Δοξάζω τω Θεώ για το πρώτο σκέλος, διότι εάν εποινικοποιείτο η Θεία Κοινωνία, θα ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία για τους λειτουργούς του Θεού. Όσο για την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, δικαιώθηκε ολόκληρος ο κερκυραϊκός λαός», τόνισε ο κ.Νεκτάριος.

Από την πλευρά του ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Δογματικής και της Χριστιανικής Φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στην Κέρκυρα για την δίκη μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία αναφέρθηκε στη Θεία Κοινωνία και σε όσους  ζητούν την απαγορευσή τους:
 «Αυτοί που μιλούν εναντίον της Θείας Κοινωνίας δεν έχουν κοινωνήσει εδώ και δεκαετίες.Αυτοί που είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είμαστε οι ίδιοι οι Ιερείς. Εγώ που έχω περίπου 33 χρόνια ιεροσύνης έχω κοινωνήσει όλες τις ασθένειες. Η Θεία Κοινωνία είναι θαύμα της Εκκλησίας και δεν μολύνει»