Αρχική » Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Συναγωγή της Ρώμης

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Συναγωγή της Ρώμης

από kivotos

Ο τρίτος στην ιστορία Πάπας που επισκέπτεται Συναγωγή, έγινε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή (17 Ιανουαρίου) την Συναγωγή της Ρώμης. Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου ήταν συμβολική καθώς έγινε στο δεδομένο πλέον κύμα ανασφάλειας στην Ευρώπη (αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο) καθώς πυκνώνουν οι επιθέσεις τζιχαντιστών και παρατηρείται έξαρση του αντισημιτισμού.

“Παράλληλα μετα τα θεολογικά ζητήματα πρέπει να εστιάζουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα” τόνισε ο Πάπας στην ομιλία του. “Συγκρούσεις, πόλεμοι και αδικία ανοίγουν μεγάλες πληγές στην ανθρωπότητα και μας καλούν να ατσαλώσουμε την δέσμευση μας για ειρήνη και δικαιοσύνη” ενώ συμπλήρωσε ότι “η βία του ανθρώπου προς προς άνθρωπο βρίσκεται σε αντίθεση με κάθε θρησκεία άξια του νοήματος της λέξης, και ειδικότερα αυτό ισχύει για τις τρεις μεγάλες μονοθειστικές θρησκείες, τον Ιουδαισμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλαμ. Η ζωή είναι ιερή, ένα θεϊκό δώρο. Και κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ως δημιούργημα του Θεού είναι αδελφός μας ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την πίστη του”.

Ο Πάπας αναφέρθηκε και στην 50η επέτειο (που γιορτάσθηκε το 2015) της εγκυκλίου του Βατικανού “Nostra Aetate”, η οποία το 1965 απεκατέστησε τις σχέσεις Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Εβραίων για να πει πως “από εχθροί και ξένοι γίναμε φίλοι και αδερφοί”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ