Αρχική » Αναστάσιος:«Οι δαιμονικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες μπροστά στην αγάπη»

Αναστάσιος:«Οι δαιμονικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες μπροστά στην αγάπη»

από christina

Στην αδυναμία των δαιμονικών δυνάμεων μπροστά στα τέσσερα βασικά συστατικά στοιχεία ζωής, δηλαδή την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια και την αδιάκοπη διάκριση μετανοίας, αναφέρθηκε στο σύντομο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. 

Ο κ.Αναστάσιος  λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Στοι κηρυγμά του  αναφέρθηκε  στη σημερινή ευαγγελική περικοπή από το Κατά Λουκάν ευαγγέλιο η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών:«Υπάρχει κάτι όμως το οποίο πρέπει να μην το λησμονούμε. Ο πονηρός δεν είναι τόσο δυνατός όσο φαίνεται. Υπάρχουν ορισμένες περιοχές του που είναι εντελώς αδύναμες και το μυστικό είναι να τον αντιμετωπίζουμε νικηφόρα εκεί που πραγματικά είναι αδύναμος . Ο πονηρός λοιπόν δεν μπορεί να ταπεινωθεί. Δεν μπορεί να αγαπήσει αληθινά. Δεν μπορεί να πει την αλήθεια γιατί είναι ο ίδιος το ψέμα. Και το πιο τραγικό, δεν μπορεί να μετανοήσει.Ας προσέξουμε λοιπόν τα τέσσερα βασικά συστατικά στοιχεία ζωής. Την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια και την αδιάκοπη διάκριση μετανοίας. Και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε αδελφοί μου τίποτε. Σε αυτά τα τέσσερα οι δαιμονικές δυνάμεις είναι εντελώς ανίσχυρες. Έχοντας αυτή τη βεβαιότητα ας προχωρήσουμε ειρηνικά στον καθημερινό μας αγώνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ