Αρχική » Koκκινίζει ο χάρτης “αδειάζουν” και οι ναοί

Koκκινίζει ο χάρτης “αδειάζουν” και οι ναοί

από christina

Κάτω από αυστηρότατα μέτρα προστασίας θα εορταστεί η επέτειος του Οχι σε όλη τη χώρα και ειδικά σε περιοχές οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από τον ιό. Ο αρμόδιος υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς  επανέλαβε  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου όπου σημείωσε ότι οι Δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν κανονικά τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή, ενώ τόνισε ότι «Η Εκκλησία μας είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας«. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να εορτάσει η πολιτική ηγεσία της χώρας χωρίς τη συμμετοχή στις δοξολογίες ώστε να δοθεί το σωστό παράδειγμα στους πιστούς και εξήρε την στάση του κ.Ιερώνυμου.

Να θυμίσουμε οτι στις δοξολογίες δεν θα παραστούν μέλη της κυβέρνησης με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται από την Πέμπτη Ιωάννινα και Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το υπουργείο Υγείας κατά την σημερινή (27 Οκτώβρη 2020) ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.  Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη καθώς από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) περνούν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3). Η Δράμα, περνά από το «πράσινο» (επίπεδο 1) στο κίτρινο (επίπεδο 2). Το καλό νέο είναι ότι η Αμοργός, όπου δεν υπήρχε κανένα νέο κρούσμα τις τελευταίες ημέρες κατεβαίνει επίπεδο από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) στο πράσινο (επίπεδο 1).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ