Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν  για την επίθεση στην Εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας.

 Ο κ.Κύριλλος αναφέρει:

«Είμαι λυπημένος βαθιά από την είδηση ​​για το θάνατο και τον τραυματισμό των ενορίτων του Kαθεδρικού Nαού της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια ως αποτέλεσμα της επίθεσης εναντίον τους από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Σας συμπονώ βαθιά, τόσο εσάς όσο και ολόκληρο τον λαό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη ώρα.

Οι τερατώδεις φρικαλεότητες που διαπράττονται με τη βλασφημική χρήση θρησκευτικών συνθημάτων δεν είναι σε θέση να κλονίσουν την επιθυμία των ανθρώπων για μια ειρηνική ζωή. Δεν μπορούν αυτές οι πράξεις να τους αναγκάσουν να ακολουθήσουν την κακή βούληση των εγκληματιών και να αναγνωρίσουν την απάνθρωπη ιδεολογία της σκληρότητας και της βίας ως κανόνα.

Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Προσεύχομαι στον Ελεήμονα Θεό για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την ανάρρωσή τους μετά τη δοκιμασία».