Αρχική » Δράσεις της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

Δράσεις της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

από christina

 

Ο  Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Ρηγαίου Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και στη συνέχεια, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Ενώ, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου (ώρα ενάρξεως 6:30΄π.μ.), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου Κατσαούνη.

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου (7:30΄π.μ. – 9:30΄π.μ.) καθημερινά θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, καθότι το γεγονός των Εγκαινίων Ιερού Ναού είναι εορτή και πανήγυρις, η οποία έχει διάρκεια οκτώ ημερών. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του μωσαϊκού νόμου, οι μεγάλες ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν οκτώ ημέρες. Αυτή τη συνήθεια κληρονόμησε και η Εκκλησία μας στην λειτουργική της ζωή, ώστε οι πιστοί να έχουν την ευκαιρία οικειοποιήσεως της Θείας Χάριτος δια της μετοχής τους στην Θεία Λειτουργία και κυρίως στο σώμα και στο αίμα του Κυρίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 4:30΄μ.μ., θα τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Λοχαγού Κωνσταντίνου Ισχόμαχου, Γενικού Αρχηγού της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878 ενώπιον της προτομής του στην πλατεία της Τ.Κ. Λουτρού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ