Αρχική » Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας που τραυματίστηκε στη Λυών

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιερέας που τραυματίστηκε στη Λυών

από christina

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλέυεται  ο  45χρονος ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης ο οποίος δέχτηκε τα πυρά αγνώστου την ωρα που έκλεινε τον ναό στον οποίο λειτουργεί στη Λυών.

ο  Ιερέας περίπου στις 4 μ.μ. στον Ελληνορθόδοξο Ναό της οδού Père Chevrier στην πρωτεύουσα της περιοχής Auvergne-Rhône-Alpes.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δημιούργησαν περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, και ζήτησαν από τους πολίτες να μην  πλησιάζουν. «Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Άνεση ήταν η αντίδραση του   Μητροπολίτη Γαλλίας κ Εμμανουήλ: «Μαθαίνουμε ότι έχει γίνει επίθεση εναντίον ενός ορθόδοξου ιερέα ελληνικής καταγωγής στη Λυών. Προς το παρόν, οι εθνικές αρχές του AEOF δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τις περιστάσεις αυτής της επίθεσης. Ο AEOF έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις δημόσιες αρχές που διεξάγουν τη συνεχιζόμενη έρευνα και αναμένει τα αποτελέσματά της. Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας μπορούν μόνο να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις βίας που απειλούν τη ζωή και διαδίδουν ένα γενικό κλίμα ανασφάλειαςΩστόσο οι αρχές προς το παρόν δεν κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης είναι Θεολόγος και ιστορικός. Διαμένει εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει η Le Figaro, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση και στο παρελθόν από έναν πολίτη.
Άτομο από το περιβάλλον του ιερέα δήλωσε, πως στην συγκεκριμένη επίθεση, δράστης ήταν ένας Έλληνας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

 Την επίθεση εναντίον Ορθόδοξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής κοντά στον  ναό  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Άμεση ήταν  καταδίκη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ: «Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυών.όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ