Αρχική » Μ.Δερμιτζάκης: Δεν δέχομαι να βλέπω Μητροπολίτες χωρίς μάσκα

Μ.Δερμιτζάκης: Δεν δέχομαι να βλέπω Μητροπολίτες χωρίς μάσκα

από christina

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι  οι επικρίσεις σε βάρος  της  Εκκλησίας από  επιστήμονες. Μετά από τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις των καθηγητών Σαρηγιάννη ,Λαζανά,και Μπεχράκη,  έντονα αντέδρασε στη μη χρήση μάσκας  ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra    τόνισε πως “είναι απαράδεκτο η εκκλησία να μην ακολουθεί τους κανόνες που υπάρχουν και η ίδια έχει δεχτεί”.

Αναφερόμενος  στους ιερείς οι οποίοι δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των μυστηρίων σημείωσε πως “για μένα προσωπικά αυτό είναι απαράδεκτο.Δεν δέχομαι να βλέπω εικόνες από μητροπολίτες που βρίσκονται ακόμη και στο προαύλιο των εκκλησιών να μη φορούν μάσκα δήθεν με το πρόσχημα ότι και αυτό είναι μέρος της θρησκευτικής διαδικασίας”.

Εξηγώντας της θέσεις του τόνισε :“εμείς μιλάμε ως επιστήμονες δεν μιλάμε ως πιστοί, αφού η πίστη για τον καθένα μας είναι διαφορετική”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “για αυτό όσα λέμε έχουν καθαρά επιστημονική διάσταση ειδικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.Τα πράγματα που βιώνουμε αυτή την στιγμή είναι πολύ κρίσιμα, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να προστατεύεται για οποιοδήποτε θέμα κανένας φορέας και όλοι να βρεθούμε μπροστά στις ευθύνες μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ