Αρχική » Διαχριστιανική φιλανθρωπία μέσω facebook

Διαχριστιανική φιλανθρωπία μέσω facebook

από kivotos

Δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, δεν ανήκουν στην ίδια Εκκλησία, δεν έχουν την ίδια παράδοση, δεν έχουν τίποτα κοινό εκτός από ένα φίλο στο ηλεκτρονικό βιβλίο προσώπων, το facebook.

Αυτός ο κοινός φίλος είναι η αιτία της επικοινωνίας. Μιλά στον ένα για τον άλλον και ξεκινά η δικτύωση, το chat. Ο ένας δεν έχει συναντήσει τον άλλον ποτέ, ούτε έχουν ιδωθεί, ούτε ακούσει τις φωνές τους με άλλα τεχνικά μέσα.

Εκεί λοιπόν, στον λεγόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλάσσουν απόψεις με αρωγό μια ξένη και για τους δύο γλώσσα. Μιλούν για τις εκκλησιαστικές τους κοινότητες, για την παγκόσμια κρίση, για τα προβλήματα στην Ελλάδα, για την Γερμανία, για τον Ιταλό κοινό διαδικτυακό φίλο τους. Μόνο οι εικόνες αναγνώρισης του δικτύου και τα κείμενα τους κάνουν γνώριμους.

Μέσα σε αυτό τον ηλεκτρονικό διάλογο έρχονται τα Χριστούγεννα. Ο π. Μάρκος ανακοινώνει στον π. Σεραφείμ ότι με τα μέλη των κοινοτήτων, στις οποίες είναι επιβλέπων, συγκεντρώνουν παιδικά ρούχα για τα Ελληνόπουλα. Ατομικά δέματα με ειδική σήμανση για να ορίζουν το περιεχόμενο τους συσκευάζονται και μαζί με δέκα μεγάλες συσκευασίες καινούργια βρεφικά και παιδικά ρούχα προετοιμάζονται από εθελοντές στο χώρους του Ναού του Αγίου Κλήμεντος στο Drolshagen.

Για την έλευση τους στην Ελλάδα επιστρατεύονται οι Έλληνες στο γειτονικό Düsseldorf. Με την βοήθεια του εφημερίου Αρχιμανδρίτου Θεοφάνη Λάππα, εντάσσονται στην αποστολή που ετοιμάζουν με τρόφιμα και ρούχα για την Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π). Φτάνουν στην Ελλάδα ανέξοδα. Έχει προηγηθεί με τραπεζική αποστολή και μια οικονομική βοήθεια για την ενορία.

Εθελοντές από τους φίλους των πολυτέκνων και την ενορία, με τον συντονισμό του ενορίτη μηχανικού Ηλία Μυλωνά, ένα βράδυ αδειάζουν ένα φορτηγό με ρυμουλκόμενο, γεμίζοντας την αποθήκη της ΠΕΦΙΠ. Εντοπίζουν τα δώρα από την Ρωμαιοκαθολική ενορία του Αγίου Κλήμεντος Drolshagen και τα μεταφέρουν στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Μαρίνης.

Τώρα πάλι εθελοντές τα αποσυσκευάζουν και κάνουν την διαλογή. Ετοιμάζουν τρεις αποστολές, η πρώτη 245 τεμάχια για την Κιβωτό του Κόσμου. Παράδοση ανήμερα του Αγίου Αντωνίου στην ονοματική εορτή του ιδρυτού της Κιβωτού παπά Αντώνη. Ακολουθούν ακόμα δύο αποστολές. Μία για τον Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού “Η Αγκαλιά” με 572 τεμάχια και η άλλη για τον Εθελοντικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Θεόφιλος»  με 305 τεμάχια.

Όλα αυτά μέσα από τον τόπο που γίνονται και κακά αλλά και δημιουργεί εξαρτήσεις. Τι μένει; Δεν φταίει ο τόπος αλλά ο τρόπος προσέγγισης των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ