Αρχική » Oι Ρώσοι ζητούν να μη δημοσιεύονται γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ

Oι Ρώσοι ζητούν να μη δημοσιεύονται γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ

από christina

Nα  μην δημοσιεύονται γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ ζητά ο πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μετά τη σφαγή τριών αθώων από φανατικό μουσουλμάνο και την αντίδραση του προέδρου Μακρόν ο κ.Ιλαρίων αναφέρει:

Η  Γαλλία «υποτίμησε τον υπάρχοντα κίνδυνο», καθώς «αφορούσε καρτούν με τον ιδρυτή του Ισλάμ», όμως αυτό είναι κάτι που προσβάλλει εκατομμύρια οπαδούς αυτής της θρησκείας».

Μιλώντας στο ” Ρωσία 24″ υποστήριξε: «Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, να προστατέψετε το δικαίωμα δημοσίευσης τέτοιων εικόνων; Δεν θα ήταν πιο σωστό να απαγορεύσετε τώρα αυτές τις καρικατούρες στη Γαλλία και σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου; Δεν θα ήταν καλύτερο να θεσπιστεί ένας νόμος στη Γαλλία, που υπάρχει στη χώρα μας (στη Ρωσία), ο νόμος περί προσβολής των συναισθημάτων των πιστών; Και να μην φροντίσετε ώστε οι γελοιογράφοι να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τη δουλειά τους, προκαλώντας έτσι ριζοσπαστικούς και επιθετικούς ανθρώπους, αλλά ότι τα συναισθήματα των πιστών προστατεύονται μέσω του νόμου για το απαράδεκτο της βλασφημίας”.Κατά τον κ.Ιλαρίωνα   αυτή θα ήταν η σωστή απάντηση «στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ