Αρχική » Επέστρεψαν στους ναούς οι πιστοί στη Μελβούρνη

Επέστρεψαν στους ναούς οι πιστοί στη Μελβούρνη

από christina

 

Έπειτα  από τέσσερις  μήνες, οι ναοί στη Μελβούρνη  και στην  ευρύτερη  πολιτείας της Βικτώριας, άρχισαν να δέχονται  περιορισμένο αριθμό πιστών (δέκα άτομα)  μετά  τη λήξη του lockdown.

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο East Keilor, εορτάστηκε την Κυριακή η μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία. Σημειώνεται ότι στον Άγιο Δαυίδ είναι αφιερωμένο ένα από τα δύο παρεκκλήσια του ναού της Παναγίας Σουμελά, και μάλιστα εκεί φυλάσσεται τμήμα του ιερού λειψάνου του.

Η Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Βασιλόπουλος, τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης. Η χαρά των ενοριτών που μπόρεσαν να βρεθούν στην εκκλησία μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, καθρεφτίζονταν στα μάτια και στα πρόσωπά τους.

Ο π. Ευμένιος, συγκινημένος, μίλησε αρχικά στους πιστούς για τον Όσιο Δαυίδ και για την υπακοή του στην Εκκλησία και στο θέλημα του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συναισθήματα ευτυχίας που τον διακατείχαν, καθώς μπορούσε πια να απευθύνεται σε πιστούς που είχαν φυσική παρουσία μέσα στην εκκλησία, και όχι μόνο διαδικτυακά, όπως συνέβαινε τους τελευταίους μήνες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ