Αρχική » Πρωταγωνίστρια η μάνα!

Πρωταγωνίστρια η μάνα!

από kivotos

Σε ένα ζεστό, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε, τστις αρχές Ιανουαρίου η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης (την Εκκλησία της Κρέντης στήριξε η “Κιβωτός της Ορθδοδοξίας” σε ειδική εκδήλωση προσφέροντας χρήματα και δώρα στα παιδιά) της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, με τη συμμετοχή όλων των γονέων των παιδιών. Η ομολογουμένως ωραία αυτή γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εφημέριου και αρχιερατικού επιτρόπου Αγραίων, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, και την αναφορά του στο τεράστιο πνευματικό έργο που επιτελείται στο Κατηχητικό Σχολείο, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη που έχουν τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό.

Στη συνέχεια, ο π. Ευάγγελος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο της μάνας και στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η γυναίκα, η σύζυγος, η εργαζόμενη μητέρα στη διαμόρφωση μιας καλής οικογένειας, ενός θεσμού που τελευταία πλήττεται ποικιλοτρόπως.

Για την προσφορά της μάνας στη ζωή μας μίλησε και η πρεσβυτέρα Μαρία, η ίδια μητέρα πέντε παιδιών, μέσα από ένα συγκλονιστικό διήγημα, με τίτλο «Η μάνα», στο οποίο καταγράφεται με μοναδικό τρόπο η κυρίαρχη παρουσία της μάνας στη δημιουργία και στη σωστή ανάπτυξη της οικογένειας, με τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη. Σπουδαία μηνύματα, μέσα από λόγια συγκλονιστικά για τη μάνα, την κολόνα της οικογένειας και της ζωής.

Στη συνέχεια, η χορωδία του Κατηχητικού Σχολείου, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φεγγούλη, σπουδαστή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, καταχειροκροτούμενη, παρουσίασε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ένα παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.

Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή δύο βασιλοπιτών, που είχαν ετοιμάσει η πρεσβυτέρα για το Κατηχητικό και η πρόεδρος του χωριού, κ. Μαρία Μαρούλη, για τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Τα τυχερά φλουριά, που είχαν ως δώρο 20 ευρώ, κέρδισαν ο Αθανάσιος Βούρτσας του Δημητρίου και ο Δημήτρης Κουτσούμπας του Νικολάου.

Μετά την κοπή των βασιλοπιτών, ο π. Ευάγγελος, με τη βοήθεια των εκκλησιαστικών επιτρόπων, μοίρασε δώρα στα παιδιά του Κατηχητικού, αλλά και σε άλλα παιδάκια που είχαν έρθει στη γιορτή. Τα χαρούμενα και γεμάτα ευτυχία πρόσωπά τους ήταν η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης, την οποία με τόση λαχτάρα περίμεναν. Ο εφημέριος του χωριού συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλλουν στο Κατηχητικό, αλλά και τους γονείς που τα παροτρύνουν να συμμετέχουν, τονίζοντάς τους ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με περισσότερο ενδιαφέρον και φροντίδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε εκείνες τις γυναίκες που έφυγαν από τα χωριά των Αγράφων και πρόκοψαν σε άλλους τόπους, δημιουργώντας υπέροχες και ευλογημένες οικογένειες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο π. Ευάγγελος, αφού νωρίτερα είχε υπερτονίσει το υψηλό κοινωνικό επίπεδο των ενοριτών του, την ποιότητα των χαρακτήρων όλων των κατοίκων και την εν γένει αξιοσύνη τους, πρότεινε στις γυναίκες να προχωρήσουν στη σύσταση ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού που θα ασχολείται με την προώθηση ντόπιων προϊόντων και αγαθών, όπως είναι το μέλι, τα τυροκομικά κ.λπ., προκειμένου μέσα από αυτή τη δράση να ενισχυθεί η οικογενειακή και κατ’ επέκταση η τοπική οικονομία.

Η όμορφη και τόσο ζεστή γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης συνεχίστηκε με το κέρασμα ωραίων εδεσμάτων και γλυκισμάτων που είχαν ετοιμάσει με πολλή φροντίδα οι μανάδες των παιδιών και ολοκληρώθηκε με χορό από τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν και στο Χορευτικό Τμήμα της ενορίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Αγράφων και θυγατέρα του π. Ευαγγέλου, Βασιλική Φεγγούλη, η πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου Μαρία Μαρούλη-Βούρτσα, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι γονείς που ήλθαν να δουν και να συγχαρούν τα παιδιά τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ