Εφημέριος ναού στα Χανιά θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες νοσηλευτικού Ιδρύματος όπου καλούσε τους ασθενείς, εν μέσω κορωνοϊού, να κοινωνήσουν.

Στα Χανιά, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι δραματική και ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας αυξάνεται καθημερινά, εφημέριος ναού καλεί ασθενείς να κοινωνήσουν.

Όπως μεταδίδει το hania.news, με αφορμή τον εορτασμό της «ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου» που είναι σήμερα, ο εφημέριος του ομώνυμου ναού που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου Χανίων, θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών του νοσηλευτικού Ιδρύματος, με την οποία γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος».

Για το θέμα πήρε θέση ο μητροπολίτης Κυδωνίας κ.Δαμασκηνός 

Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω.

Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας.

Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας.

Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του”.