Αρχική » Λευτέρης Οικονόμου :«Με υπομονή και προσευχή να εμπιστευτούμε τους αρμόδιους»

Λευτέρης Οικονόμου :«Με υπομονή και προσευχή να εμπιστευτούμε τους αρμόδιους»

από christina

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριος Οικονόμου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επικαιρότητα με την Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη και σχολίασε την επικαιρότητα με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη χτες το βράδυ στη Βιέννη και τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα. 

Ο υφυπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυτό οφείλεται στους Έλληνες πολίτες που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακούει τους αρμόδιους ανθρώπους για τα μέτρα. Είναι σημαντικό ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας δείχνει υπεύθυνη στάση. Το δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι η ζωή και οφείλουμε να την προστατέψουμε γιατί ο Θεός είναι ο μόνος αρμόδιος να μας τη δώσει η να μας την αφαιρέσει».

«Με υπομονή, καρτερία και προσευχή να εμπιστευτούμε τους αρμόδιους επιστήμονες» είναι το μήνυμα του κ. Οικονόμου στα παιδιά και τους νέους της χώρας αλλά και σε όλους του πολίτες. «Να φοράμε μάσκες, να κρατάμε μάσκες και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής»  τόνισε ενώ κάλεσε τους νέους «Να συναισθανθούν την ανάγκη για προστασία των παππούδων τους». 

Στη συνέχεια καταδίκασε τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε λίγες περιπτώσεις ενώ τόνισε ότι η πολιτεία θα εφαρμόσει το νόμο.

Αναμφισβήτητα τα μέτρα θα μας βοηθήσουν να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο. Σε ερώτηση για τα πρόστιμα επεσήμανε ότι θα υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο παρουσία αστυνομικών που θα εφαρμόζουν τα πρόστιμα και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις θα κινείται η αυτόφωρη διαδικασία για κάποιους λίγους που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Για την επίθεση στη Βιέννη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει κλιμάκωση τρομοκρατικών επιθέσεων. Εξέφρασε τη συμπαράταση και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και το λαό της χώρας και στη συνέχεια ανέφερε:  «Οι αρμόδιες αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ριζοσπαστικοποίηση κάποιων ισλαμιστικών στοιχείων. Οι αρχές στην Ελλάδα είναι σε επαγρύπνηση για να στήσουν ένα τείχος στη χώρα μας και την Ευρώπη. Είναι μια απειλή που δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και τον πλουραλισμό της Ευρώπης. Θέλει προσοχή και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ενώ είμαστε σε σχετική ετοιμότητα.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ