Αρχική » «Νέκταρ Νεκταρίου» για τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

«Νέκταρ Νεκταρίου» για τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

από christina

 

Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων, με τη συμπλήρωση εκατό ετών (1920-2020) από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού και μυροβλήτου διοργανώνουν τηλεσυνεδρίαση την 4η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 στο  YouTube  με τίτλο ¨Νεκταρίου νέκταρ¨ εις μνήμην του μακαριστού μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Πρόεδρος της τηλεσυνεδρίασης η κα Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Κρήτης, με βοηθό τον κ. Ρηγινώτη Θεόδωρο καθηγητή Θεολόγο-συγγραφέα. Θα ομιλήσουν η κα Ιωάννα Κριτσωτάκη εκπαιδευτικός θεολόγος, με θέμα, «Η παιδαγωγική σκέψη του αγ. Νεκταρίου», ο κ. Δημήτριος Χοιλούς, Δρ θεολογος-Συγγραφέας, με θέμα «Το πρόσωπο της γυναίκας στην ποιμαντική του αγ.Νεκταρίου», ο κ. Ανδρέας Φαρσάρης εκπαιδευτικός θεολόγος με θέμα, «Αμαρτία και Λύτρωση μέσα από το έργο του αγ. Νεκταρίου ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ», π..Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγός – Συγγραφέας, με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος και ο σπερματικός λόγος».

To πρόγραμμα της τηλεσυνεδρίασης: 

17.50-18:10 : Είσοδος Συνέδρων στον παραπάνω σύνδεσμο.

18:10-18:30 : Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένειος Χαιρετισμοί-Έναρξη

Προεδρείο: κα Ιωάννα Α Ραμουτσάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ Κρήτης με βοηθό τον κ. Θ. Ρηγινιώτη Θεολόγο συγγραφέα.

18:30-18:50 κα Ιωάννα Κριτσωτάκη εκπαιδευτικός θεολόγος, με θέμα, «Η παιδαγωγική σκέψη του αγ. Νεκταρίου»

18:50-19:10 ο κ. Δημήτριος Χοιλούς , Θεολόγος, Dr Θεολογίας-Συγγραφέας, με θέμα «Το πρόσωπο της γυναίκας στην ποιμαντική του αγ.Νεκταρίου»

19:10-19:30 ο κ. Ανδρέας Φαρσάρης, Θεολόγος Mr θεολογίας με θέμα, «Αμαρτία και Λύτρωση μέσα από το έργο του αγ. Νεκταρίου ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ».

19:30-19:50 ο π. Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγός – Συγγραφέας, με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος και ο σπερματικός λόγος»

19:50- 20:30 Ερωτήσεις διευκρινίσεις – τοποθετήσεις

20:30 Συμπεράσματα και λήξη συνεδρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ