Αρχική » Ρωσία -Λευκορωσία σε διπλό ταμπλό με Μακρόν

Ρωσία -Λευκορωσία σε διπλό ταμπλό με Μακρόν

από christina

 

Η Γαλλία πρέπει να θεσπίσει νόμο για την προστασία των αισθημάτων των πιστών σε σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων που οδήγησαν σε επίθεση εναντίον ανθρώπων σε έναν καθολικό καθεδρικό ναό στη Νίκαια, δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Δεν θα ήταν καλύτερο να θεσπιστεί ένας νόμος στη Γαλλία, όπως αυτός που υπάρχει στη χώρα μας, ένας νόμος για την προσβολή των αισθημάτων των πιστών και να φροντίζουμε για την προστασία των αισθημάτων των πιστών χρησιμοποιώντας έναν νόμο για το απαράδεκτο της βλασφημίας αντί να ασχολείται με τους γελοιογράφους που έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν το έργο τους, προκαλώντας έτσι τους ριζοσπάστες και επιθετικούς ανθρώπους; ” δήλωσε το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Η υιοθέτηση ενός τέτοιου νόμου θα ήταν η σωστή απάντηση στα θλιβερά και τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλλία, είπε. Ο Μητροπολίτης πιστεύει ότι θα ήταν λάθος να ανταποκριθούμε στις τρομοκρατικές επιθέσεις υποστηρίζοντας τα σκίτσα που προσβάλλουν τον Προφήτη Μωάμεθ.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο μουσουλμάνοι ζουν στον πλανήτη και δεν είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές ενέργειες. Αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να πειράξετε ένα θηρίο. Γιατί να προστατέψετε το δικαίωμα δημοσίευσης τέτοιων σκίτσων σε αυτή την κατάσταση; Τέτοια σκίτσα πρέπει τώρα να απαγορευτούν στη Γαλλία και σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου”, δήλωσε ο ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας.

Από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko προσέφερε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν τη «διαμεσολάβηση μεταξύ αυτού και των μουσουλμάνων».

«Δεν θα κάνουμε ποτέ αυτό που ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε πρόσφατα να δηλώνει για την ελευθερία του λόγου και τα θρησκευτικά συναισθήματα: τι θα προσφέρει στη χώρα όταν αρχίζετε να ασκείτε κριτική στους μουσουλμάνους; Ίσως χρειάζεται διαμεσολάβηση μεταξύ του ιδίου και των μουσουλμάνων; Μπορώ να τον βοηθήσω σε αυτό επειδή έχω πολύ καλές σχέσεις με μουσουλμάνους », δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μητροπολίτη του Μινσκ Βενιαμίν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία BelTA, ο Λουκασένκο είπε ότι «οι Μουσουλμάνοι δεν μας δημιούργησαν ποτέ προβλήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ