Αρχική » Ο Ναυπάκτου διαψεύδει δημοσίευμα για την εμφάνιση του ιού στην Έδεσσα

Ο Ναυπάκτου διαψεύδει δημοσίευμα για την εμφάνιση του ιού στην Έδεσσα

από christina

Μετά την μητρόπολη Εδέσσης και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος απάντησε στα δημοσιέυματα τα οποία συνέδεανα την εμφάνιση του ιού με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου.
Στην επίσημη απαντησή του αναφέρει:

«Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας απάντησε (13.11.2020) αποστομωτικά σε δημοσιογραφική προσπάθεια να συνδεθή η πανδημία Κορωνοιού στον Νομό Πέλλης με την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, που έγινε πριν ένα μήνα, στις 15 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση αυτή πρέπει να προστεθή και το ότι μεταξύ των Ιεραρχών που έλαβαν μέρος στην Ανακομιδή ήταν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος χοροστάτησε, ομίλησε και συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και δεν είχε μέχρι και σήμερα κανένα πρόβλημα ίωσης.

Παρομοίως και στην συνοδεία του, τον Πρωτοσύγκελλο, τον Ιεροδιάκονο και τον οδηγό, όπως και στους άλλους Ιερείς και λαϊκούς από την Ναύπακτο που συμμετείχαν στις τελετές της Ανακομιδής του Αγίου Καλλινίκου, δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα.

Συνεπώς, η σημερινή κατάσταση στον Νομό Πέλλης, όπως και αλλού, προφανώς οφείλεται σε άλλους λόγους, τους οποίους γνωρίζουν οι ειδικοί.

Κανείς δεν μπορεί να στραφή εναντίον της Επίσημης Εορτής της Ανακομιδής του Αγίου Καλλινίκου και εναντίον της Εκκλησίας. Αντίθετα, μάλλον πρέπει να θαυμάση την δύναμη των Αγίων, που αναδεικνύονται και στηρίζουν τον λαό σε κάθε περίσταση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ