Αρχική » Η τελευταία εξομολόγηση του Ιωάννη: “Θα πεθάνω και δεν θα μου κάνετε κηδεία”.

Η τελευταία εξομολόγηση του Ιωάννη: “Θα πεθάνω και δεν θα μου κάνετε κηδεία”.

από christina

“Θα πεθάνω και δεν θα μπορέσετε να μου κάνετε και κηδεία” .Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά στον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για την μητρόπολη Λαγκαδά , ένας κύκλος που συνοδεύτηκε από τον δυναμισμό ενός Ιεράρχη  ο οποίος είχε το θάρρος της γνώμης του ακόμη και όταν έρχονταν σε σύγκρουση με “αδελφούς”. Την περίοδο της πανδημίας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει εγκληματική πράξη την προσπάθεια ορισμένων ( και κληρικών ) να πείσουν τους πιστούς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τον κορωνοϊό.

Από την πρώτη στιγμή στήριξε τα μέτρα αλλά τελικά  ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Αυτή την λεβέντικη στάση κράτησε ως το τέλος του που ήρθε στα 62 του χρόνια και από έναν ιό που προσπάθησε να τον πολεμήσει με ορθό λόγο.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου θα ψαλεί αύριο στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά με την παρουσία μόνο  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος ορίστηκε   και Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ