Αγωνία για τον  αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος ο οποίος νοσηλεύεται  στον Ευαγγελισμό  με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.Ο  αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου σε προγραμματισμένη μοριακή εξέταση και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αν και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε συνεργάτες του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ υπογράμμισε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Ο κ.Ιερώνυμος μέσω συνεργατών του έστελε μήνυμα προς όλους να τηρούν τα μέτρα και να είναι ιδιάιτερα προσεκτικοι.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. 

Σημειώνεται ότι στους κόλπους της Εκκλησίας επικρατεί ανησυχία, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Μητροπολίτες ανάμεσα στους οποίους ο Ιερώνυμος Αιγιαλείας ,ο Κίτρους  και ο Βεροίας.

Γεώργιος. Ο πρώτος συναγερμός σήμανε μετά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις αρχές του Νοέμβρη, στην οποία συμμετείχε ιεράρχης θετικός στον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να μπουν σε καραντίνα τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.