Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος για καθαρά προληπτικούς λόγους όπως λένε οι γιατροί.Ο κ.Ιερώνυμος είναι εμπύρετος και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.Μάλιστα ο ίδιος πριν εισαχθεί στον Ευαγγελισμό  έστειλε μήνυμα να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας  και να προσέχουν .

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται καλά στην υγεία του και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Το τελευταίο διάστημα έχει νοσήσει ικανός αριθμός μητροπολιτών ( Κίτρους,Βεροίας,Ιερισσού,Καλαβρύτων ,πρώην Καλαβρύτων,ο επίσκοπος Ωλένης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους  οι οποίοι ωστόσο δεν το έχουν ανακοινώσει) αλλά και πολλοί μοναχοί και ιερείς.

Κορυφαία περίπτωση αυτή του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη .

Το τεστ που έκανε το βράδυ της Δευτέρας βγήκε θετικό - Τον ανέλαβε η Κοτανίδου, τον επισκέφθηκε ο Τσιόδρας - «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας» είπε σε στενούς συνεργάτες του - Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου (ΘΕΜΑ 104,6): «Νοσηλεύεται με 37,7 πυρετό και ήπια συμπτώματα» 

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του,  ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποφασίστηκε η προληπτική του εισαγωγή και σε ΜΕΘ, όπως είχε συμβεί και με τον Μητροπολίτη Αλβανίας Αναστάσιο. 

Ο 82χρονος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.  

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.
 

Την περίθαλψη του Αρχιεπισκόπου έχει αναλάβει η Αναστασία Κοτανίδου και χθες τον επισκέφθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ανέβασε 37,7 πυρετό  και έχει ήπια συμπτώματα» λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου

Για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Χάρης Κονιδάρης. Όπως είπε, «ήταν ένα προληπτικό μέσο η εισαγωγή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Βρίσκεται σε θάλαμο COVID και αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα με τη θερμοκρασία του είναι στο 37,7».
 

Όπως εξήγησε ο κ. Κονιδάρης, «ο Αρχιεπίσκοπος έκανε επαναλμβανόμενα τεστ, ενώ όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό το τεστ ήταν αρνητικό. Τη Δευτέρα όμως επανέλαβε το τεστ και τηνΤρίτη βρέθηκε θετικός, ενώ αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες εισαγωγής».

Μέσω του εκπροσώπου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες να τηρούνται ευλαβικά και πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

Σημειώνεται ότι ανησυχία επικρατεί στον χώρο της Εκκλησίας, καθώς τουλάχιστον τέσσερις Ιεράρχες είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ Ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Ιερά Σύνοδο και ήταν θετικός στον κορωνοϊό οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που διεξήχθη περίπου πριν από δύο εβδομάδες.