Αρχική » Διαψεύδει το πατριαρχείο Σερβίας οτι “εκοιμήθη” ο Πατριάρχης και κατηγορεί τα ΜΜΕ

Διαψεύδει το πατριαρχείο Σερβίας οτι “εκοιμήθη” ο Πατριάρχης και κατηγορεί τα ΜΜΕ

από christina

 

Σοκ στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την πληροφορία οτι  Πατριάρχης  της Σερβίας έχασε τη μάχη με  κορωνοίό 15 μέρες  μετά την εισαγωγή του  στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ.Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα  ωστόσο το Πατριαρχείο διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες και ζητά από όλους να προσευχηθούν για τον ηγέτη της Εκκλησίας των Σέρβων.Μάλιστα το πατριαρχείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει για ηθελημένη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Από νωρίς το πρωί σήμερα (19/11/2020) διάφορα Σερβικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος εκοιμήθη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατριαρχείου το οποίο διέυψε τα “ηθελημένα” όπως αναφέρει στην ανακοινωσή του ,δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση της ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Σερβίας έχει ως εξής:

«Με αφορμή τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την εικαζόμενη ανάπαυση της Αυτού Μακαριώτητος, του Σέρβου Πατριάρχη κ.κ Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών, που φροντίζουν την υγεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, που θα μπορούσε να εμπιστευθεί ο λαός σε κάποιο βαθμό, είναι εξαιρετικά ανεύθυνες και ανήθικες.

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών καθώς και από τον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ο κατά κόσμον Μίροσλαβ Γαβρίλοβιτς γεννήθηκε στο χωριό Βίντοβα της πόλης Τσατσάκ, της Κεντρικής Σερβίας στις 28 Αυγούστου 1930. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 27 Οκτωβρίου 1959. Σπούδασε την Θεολογία στην Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου και μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή Αθηνών (1962-1963). Υπηρέτησε ως Καθηγητής του Θεολογικού Σεμιναρίου Πριζρένης (1959-1968). Στις 14 Ιουλίου 1974 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μοραβικίου. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας Γερμανός, συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Ράσκας και Πριζρένης Παύλο, Σάμπατς και Βαλιέβου Ιωάννη και Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Νικόλαο. Στις 28 Μαΐου 1975 εξελέγη Επίσκοπος Νύσσης. Στις 22 Ιανουαρίου 2010 εξελέγη Πατριάρχης Σερβίας.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη απόψε σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), ο Πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε χοροστατήσει  στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλοχίου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου παρέστησαν επίσης όλοι οι αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας ενώ προσήλθαν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα χιλιάδες πιστοί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ