Αρχική » θετική στον ιό και μοναχή στα Μετέωρα!

θετική στον ιό και μοναχή στα Μετέωρα!

από christina

Ανησυχία στο σύνολο της μοναστικής κοινότητας τον Μετεώρων έχει προκαλέσει ένα τουλάχιστον επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μοναχή.

Το κρούσμα σε Μοναχή Μονής των Αγίων Μετεώρων επιβεβαιώθηκε χθες το πρωί. Πως προέκυψε; Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται ότι προέκυψε από το ταξίδι μιας εκ των άλλων αδελφών της Μονής πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, η οποία σταθερά βρίσκεται στο «κόκκινο» εδώ και εβδομάδες.

Η αδελφή που βρέθηκε θετική χθες νοσηλεύεται στη μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος μιλώντας στο trikalavoice.gr χθες υπήρξε καθησυχαστικός λέγοντας πως “οι Μονές των Μετεώρων, όπως και όλες οι Μονές της Μητρόπολής μας, τηρούν και στα δυο κύματα της πανδημίας, και αυτό της περασμένης άνοιξης, και αυτό που ξέσπασε τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής που οι επιστήμονες μας προτείνουν.

Επί μακρόν μάλιστα παρέμειναν κλειστές για τους προσκυνητές, περιορίζοντας οι αδελφότητες τις επαφές τους στο ελάχιστο. Ωστόσο δεν παραμένουν αποκομμένες από τον «έξω κόσμο» και μέσα και από αυτές τις ελάχιστες επαφές προέκυψε κρούσμα. Στη Μονή γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης, ενώ και τα λοιπά μέλη της αδελφότητας θα εξεταστούν. Παραμένουμε προσευχόμενοι να ελεήσει ο Πανάγαθος Θεός και να τελειώσει γρήγορα και αυτή η δοκιμασία, της πανδημίας του κορωνοϊού, για όλη την ανθρωπότητα”.

Πηγή: trikalaovoice.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ