Αρχική » O “Βηματοδότης” αποκαλύπτει: Ο Αρχιεπίσκοπος, το γεύμα στην Ιερά Σύνοδο και ο κορωνοϊός

O “Βηματοδότης” αποκαλύπτει: Ο Αρχιεπίσκοπος, το γεύμα στην Ιερά Σύνοδο και ο κορωνοϊός

από christina

Επειδή άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το πώς κόλλησε covid o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την ώρα μάλιστα που ο Μακαριότατος βρίσκεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, έψαξα το θέμα και έχω να σας πω και τούτα.

Επειδή άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το πώς κόλλησε covid o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την ώρα μάλιστα που ο Μακαριότατος βρίσκεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, έψαξα το θέμα και έχω να σας πω και τούτα.

Δεν ισχύει, για παράδειγμα η πληροφορία ότι ο Αρχιεπίσκοπος κόλλησε τον ιό από ιεράρχη ή από σερβιτόρο κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής. Ειπώθηκε ότι δήθεν ένα σερβιτόρος ήταν εκείνη την ημέρα θετικός στον ιό και κόλλησε όχι μόνον τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και μερικούς ιεράρχες. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική…

Πράγματι στις 5 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Γαβριήλ παρέθεσε γεύμα με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, στον πρώτο όροφο της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, στη Μονή Πετράκη. Στο γεύμα παρακάθησαν 16 ιεράρχες, ήτοι ο Αρχιεπίσκοπος, 12 μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής, ο Γραμματέας Α΄και ο Γραμματέας Β. Εις εκ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν εκείνη την ημέρα, χωρίς να το είχε αντιληφθεί, θετικός στον ιό. Δηλαδή ο μητροπολίτης ήταν θετικός και όχι ο σερβιτόρος. Ήταν ωστόσο απολύτως ασυμπτωματικός και αυτός ήταν και ο λόγος που στη θερμομέτρηση κατά την είσοδο της Ιεράς Συνόδου δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Στη διάρκεια του γεύματος, με διαβεβαιώνουν, ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και την μεθεπόμενη οι συμμετέχοντες στο γεύμα περιλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου έκαναν το τεστ. Όλοι ήταν αρνητικοί πλην βεβαίως του ενός εκ των 16 που βρέθηκε θετικός και τέθηκε αμέσως σε καραντίνα. Αυτά είχα να σας πω ώστε να μην ακούτε διάφορες φήμες και εκδοχές. Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι πώς κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος;

Λόγω ηλικίας ο Αρχιεπίσκοπος έκανε το τελευταίο διάστημα απανωτά τεστ. Ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν έχει κολλήσει. Έτσι το επόμενο τεστ που έκανε ήταν στις 12 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία έκανε και δεύτερο τεστ λίγο πριν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το τεστ αυτό ήταν αρνητικό. Η συνάντηση αυτή έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά έκανε και ο Πρωθυπουργός το τεστ και βγήκε και αυτό αρνητικό. Εικάζεται ότι τον ιό ο Αρχιεπίσκοπος είτε τον κόλλησε την Κυριακή ή τη Δευτέρα, γιατί την περασμένη Τρίτη όταν έκανε και πάλι το τεστ βρέθηκε θετικός και άρχισε και ο πυρετός. Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του για να διαπιστωθεί ποιος και πότε τον κόλλησε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ