Αρχική » Πατρών: οι αρχιερείς είναι ομάδα υψηλού κινδύνου

Πατρών: οι αρχιερείς είναι ομάδα υψηλού κινδύνου

από christina

Υπέρ των μέτρων δήλσωσε για μια καόμη φορά ο μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος ο οποίος σε συνενετευξή του στο ΣΚΑϊ ξεκαθάρισε οτι οι εορτασμοί για τον Αγιο Ανδρέα θα γίνουν όταν λήξει το Lockdown.

“J Εκκλησία τηρεί τα μέτρα όπως προβλέπονται από την Πολιτεία. Δεν υφίσταται λοιπόν κανένας λόγος να γίνουν όλα πριν την ώρα τους”, διευκρινίζοντας πως “θα τιμήσουμε τον άγιο Ανδρέα όταν θα λήξουν τα μέτρα και θα μπορούμε να λειτουργήσουμε. Σε κάθε περίπτωση ο λαός της Πάτρας θα αποδώσει την τιμή και το σεβασμό στον άγιο”,διευκρίνησε .

Για τον κορωνοϊό και τον κλήρο είπε: “ο κλήρος και οι αρχιερείς είναι μία ομάδα αυξημένου κινδύνου, διότι οι επαφές μας με τους ανθρώπους και με το ποίμνιό μας είναι οπωσδήποτε πολύ περισσότερες από τις επαφές που έχουν οι άλλοι άνθρωποι δεν είμαστε άτρωτοι. Είμαστε άνθρωποι και οι αρχιερείς και οι ιερείς. Όπως αρρωσταίνουμε από κάποια γρίπη και από κάποια άλλη ασθένεια έτσι γίνεται και εδώ”.

Μιλώντας για την στάση της Εκκλησίας, ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε πως “πρέπει να προσέχουμε όλοι και οι κληρικοί και οι λαϊκοί και να τηρούμε τα μέτρα. Σίγουρα ανθρωπίνως υπάρχουν αδύναμα σημεία και αφύλακτες διαβάσεις που μπορεί κάποια φορά να μην τις προσέξουμε”, συμπληρώνοντας πως “για αυτό οφείλουμε να μην είμαστε επιπόλαιοι στην τήρησή τους γιατί πλέον ο κορονοϊός είναι μία πραγματικότητα και μία ασθένεια πολύ μεταδοτική”.

Για  τους επιστήμονες  και όσα υποστηρίζουν τονίζει: “εγώ όπως ξέρετε είμαι υπέρ της τήρησης των μέτρων από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να είμαστε συνετοί και να μην υπάρχουν ακρότητες ούτε από τη μια μεριά ούτε από την άλλη”, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως “σεβόμαστε και υπακούμε τους γιατρούς και την επιστήμη αλλά πρώτα από όλα είναι ο Θεός αφού με τη χάρη την δική του θα βγούμε δυνατοί και οι γιατροί και όλοι μας”.

Κλείνοντας είπε πως θά ήθελε αυτός και  μόνο να σηκώσει το βάρος του ιού: “μακάρι να γινόταν να πάρω όλο τον κορονοϊό εγώ και να μην ασθενήσει κανείς άλλος .Οπως ένας πατέρας δεν θέλει ποτέ ένα παιδί του να πάθει τίποτα, έτσι και εμείς δεν θέλουμε ποτέ να πάθει κάποιος άνθρωπός μας κάτι αφού για εμάς τους αρχιερείς οικογένειά μας είστε όλοι εσείς”.

 
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ