Tην ώρα που στη Νέα Υόρκη  το Δακαστήριο ακύρωσε  και περιορισμό στη Θεία λατρεία στη Γερμανία αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνουν Θείες Λειτουργίες την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις θα γίνουν  συγκεκριμένες συμφωνίες με την θρησκευτική κοινότητα το προσεχές διάστημα,  όπως ανακοίνωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Επειτα από διαβουλεύσεις με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έχει μεν ανακοπεί, αλλά  και ότι χρειάζεται ακόμη μια δυνατή προσπάθεια. Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται οι ιδιωτικές συναντήσεις έως και πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και την Πρωτοχρονιά ωστόσο τα άτομα που μπορούν να συναντηθούν θα ανέρχονται σε έως και 10. Τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα κλείσουν για διακοπές στις 19 Δεκεμβρίου, αντί για τις 21 ή τις 23 που ήταν προγραμματισμένο, με στόχο τα παιδιά να περιορίσουν τις επαφές τους και να μειωθούν οι πιθανότητες μεταφοράς λοιμώξεων στις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων. Στην κοινή απόφασή τους, η Καγκελάριος και οι Πρωθυπουργοί καλούν ακόμη τους πολίτες να μην συνωστίζονται στην αγορά ενόψει Χριστουγέννων και, ει δυνατόν, να κάνουν τις αγορές τους ήδη τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, επαναλαμβάνεται η σύσταση προς τους εργοδότες να επιτρέπουν την τηλε-εργασία, ειδικά κατά τη περίοδο 23.12.2020 – 1.1.2021.

 «Άκυροι» οι περιορισμοί στις θρησκευτικές λειτουργίες στη Νέα Υόρκη

Κατά  πλειοψηφία το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακύρωσε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου κάθε περιορισμό στις θρησκευτικές λειτουργίες που έχει επιβληθεί στη Νέα Υόρκη λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα  με τους  New York Times, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον απαγόρευσε τους περιορισμούς που έχει επιβάλει ο φιλελεύθερος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.