Αρχική » Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτετρος Νικόλαος Κοκολάκης

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτετρος Νικόλαος Κοκολάκης

από christina

Εξεδήμησεν εις Κύριον Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης, σε ηλικία 90 ετών ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου. Ο π. Νικόλαος διακρίθηκε για το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό του έργο. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου τελέσθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ινίου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο π. Νικόλαος Κοκολάκης γεννήθηκε στο Νιπιδιτό Πεδιάδος το 1930. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καστελλίου Πεδιάδος το έτος 1952. Το 1954 έλαβε το πτυχίο του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Χανίων. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία 1954-1955. Παντρεύτηκε από το χωριό Ίνι, την κατά πάντα άξια Μαρία Μαθιουδάκη με την οποία απέκτησαν πέντε τέκνα. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε τον Απρίλιο του 1956 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Ψαλιδάκη

Υπηρέτησε ανελλιπώς στην ενορία Ίνι – Μοναστηράκι από το 1956 έως το 2004 με ένθεο ζήλο,σύνεση, ταπείνωση και ανιδιοτέλεια.

Υπήρξε Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας επί των αειμνήστων Μητροπολιτών Ευγενίου και Τιμοθέου από το 1961 έως το 1998.

Επίσης ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση των Ιερών Συνδέσμων Κληρικών των Μητροπόλεων Γορτύνης και Αρκαδίας και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου αλλά και στην ένωση των έξι συνδέσμων κληρικών της Κρήτης και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος με αξιόλογη δραστηριότητα.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά του ο αοίδιμος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κυρός Κύριλλος του απένειμε το μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Τίτου Και Παύλου το 1998.

Με εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος Βαρθολομαίος του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου. Το σχετικό πιττάκιο επεδόθη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα στις 30 Οκτωβρίου 2005.


Πηγή: Ι.Μ Αρκαλοχωρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ