Ανακοίνωση σχετικά με την οποία απαντά στα όσα γράφονται σχετικά με την πορεία ανάρρωσης της υγείας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή.

Ο κ.Αναστάσιος  σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, παραμένει σε  κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αθήνα ενώ οι μικροβιολογικές του εξετάσεις είναι άριστες.

Η ανακοίνωση :

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος παραμένει εις κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αθήνα. Οι μικροβιολογικές του εξετάσεις είναι άριστες. Με την πάροδο του χρόνου αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της υγείας του. Ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον των πολυάριθμων φίλων, «τῇ ἐλπίδι χαίροντες, τῇ θλίψει ὑπομένοντες, τῇ προσευχῇ προσκαρτεροῦντες»».

Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε εξιτήριο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2020 και συνεχίζει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή κατ΄οίκον στην Αθήνα. Ωστόσο, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, με την Ιερά Αρχιεπισκοπή να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με την ανωτέρω ανακοίνωση.

Από την πρώτη στιγμή με μηνύματα συμπαράστασης είχαν σταθεί στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αντιμετώπισε με θάρρος και ακλόνητη πίστη την δοκιμασία της νόσου του κορωνοϊού, Προκαθήμενοι Εκκλησιών, οι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων.  Σήμερα θεώρησε υποχρέωσή του να εκφράσει προς όλους τις εγκάρδιες ευχές του.