Αρχική » Μέσα Ιουνίου στην Κρήτη η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας

Μέσα Ιουνίου στην Κρήτη η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας

από kivotos

Κρήτη, 16-27 Ιουνίου. Αυτή ήταν η απόφαση της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών για το που και πότε θα γίνει η Μεγάλη Σύνοδος που εδώ και πολλά χρόνια οργανώνεται. Οπως γράφει η σχετική ανακοίνωση των Προκαθημένων «ζητούν τις θερμές προσευχές του πληρώματος της Εκκλησίας, κλήρου και λαού, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών».

«Η αποστολή της Ορθοδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο. Η Ορθόδοξη διασπορά. Η αυτονομία και ο τρόπος χορηγίας της. Το μυστήριο του Γάμου και οι δυσκολίες του. Η σημασία της νηστείας και η τήρηση της σήμερα. Οι σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών με  το σύνολο του χριστιανικού κόσμου», είναι τα θέματα που αποφασίσθηκαν να συζητηθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την υποστήριξή τους στους «καταδιοκόμενους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής» και εξέφρασαν την διαρκή τους ανησυχία «για την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών Παύλου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Γιοχάνα Ιμπραχήμ της Εκκλησίας των Συροϊακωβιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ