Συνάντηση με τον  Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τον κ.Χρυσόστομο, διότι, όπως είπε, «οι τελευταίες σας δηλώσεις, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα, είναι πάρα πολύ σημαντικές».

Από την πλευρά του,  Μητροπολίτης , τόνισε  μετά την συνάντηαη μεταξύ άλλων: «Παρακαλώ τον πατραϊκό λαό με προσευχή, πίστη και ταπείνωση να σταθούμε και ως δώρο στον Άγιο Ανδρέα, να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε, κατά τα μέτρα που ισχύουν, όπως έχω πει και άλλη φορά. Ούτως ώστε, να επιτρέψει ο Θεός και πάλι να δούμε ο ένας τον άλλο από κοντά, να αγκαλιαστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να δούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας, να είναι υγιείς».

Κατά τη διάκεια  της συνέντευξης στο Αστυνομικό Μέγαρο πατρών ο κ.Χρυσοχοϊδης ξεκαθ΄ρισε: «Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια και αλληλεγγύη. Όχι 99,9% αλλά 100%. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς και να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουν  .Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών αυτές τις μέρες στο ναό του Αγίου Ανδρέα και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτό», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, διότι θα ήμασταν ανεύθυνοι αν γινόταν αυτό».

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είμαι εδώ σήμερα στην Πάτρα, γιατί πρέπει να είμαστε εδώ, αφού η Αχαΐα, όπως και οι όμοροι νομοί, έχουν μία ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.Αυτή την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε από το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την πολιτική προστασία και την αστυνομία.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έγινε κάτι ανάλογο στην Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου, με αυτό που γίνεται σήμερα στην Πάτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Δεν είναι ορθή η ερμηνεία, πως ό,τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, έγινε στις 26 Οκτωβρίου. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και θέλουν πολύ σοβαρή ανάλυση. Ας μην κάνουμε επιδερμικές αναλύσεις και δίνουμε λαθεμένες απαντήσεις.»