Αρχική » Σε αστυνομικό κλοιό για Αγία Βαρβάρα και Άγιο Νικόλαο

Σε αστυνομικό κλοιό για Αγία Βαρβάρα και Άγιο Νικόλαο

από christina

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση για τον τρόπο που τιμήθηκε ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα και την τήρηση των μέτρων.Το ίδιο σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί και για τις άλλες γιορτές στις αρχές του μήνα.Και για τις γιορτές της Άγίας Βαρβάρας , του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος  θα υπάρχει αυστηρή αστυνομική επιτήρηση  και  κυβέρνηση έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους τοπικούς άρχοντες  αλλά και τους μητροπολίτες ώστε να αποφευχθούν συνωστισμοί εντός και εκτός των ναών.

Τον διαφορετικό τρόπο εορτασμού  επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΜΑΧ  FM”: “Όπως σήμερα του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι μεγάλες τοπικές γιορτές σε πολλές περιοχές της χώρας. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για να μην υπάρξει εστία υπερμετάδοσης του ιού, μέσα από συγχρωτισμούς που προκαλούν αυτές οι γιορτές. Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να τρέχεις να θεραπεύεις. Και γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε έκκληση σε κάθε έναν και σε κάθε μία από τους συμπολίτες μας, να τηρούν τα μέτρα».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Πάτρας είπε:

Μέσα από τη συνέντευξη αυτή, ο κ. Πέτσας θέλησε επίσης να δώσει συγχαρητήρια στους πολίτες της Πάτρας επισημαίνοντας πως «πραγματικά η εικόνα που υπάρχει είναι ότι και οι τοπικές Αρχές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία, ιδίως ο Μητροπολίτης, αλλά όλοι οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την έκκληση, δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κάθε σπίτι Πατρινού και Πατρινής σήμερα γιορτάζει, αλλά ας αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς. Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση και να νικήσουμε τον ιό. Για να μην υπάρξει τρίτο κύμα, όμως, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας σε βάθος χρόνου. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την τήρηση των μέτρων, παρά την κόπωση, όλων μας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ