Ανακοίνωση για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή καθώς ο Σεβασμιώτατος ένιωσε μια αδιαθεσία και διέκοψε την ποιμαντική περιοδεία του στη Μελβούρνη όμως από σήμερα επέστρεψε στα καθήκοντά του χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση είναι αβάσιμες οι υποθέσεις σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Επιθυμούμε να ενημερώσουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας και την κοινή γνώμη ότι η ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Μακαρίου στην πολιτεία της Βικτώριας διεκόπη την περασμένη Παρασκευή, λόγω μιας αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κατά την πρώτη ημέρα μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη, εξ αιτίας συσσωρευμένης κόπωσης. Η εξέλιξη αυτή υπαγόρευσε ως ενδεδειγμένη την επιστροφή του στο Σύδνεϋ.

Από σήμερα Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και προσεχώς θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την επανάληψη της ματαιωθείσας περιοδείας του στη Βικτώρια.

Οποιαδήποτε άλλη υπόθεση περί της καταστάσεως της υγείας του Αρχιεπισκόπου, σχετιζόμενη με τον κορωνοϊό, είναι αβάσιμη και, ως εκ τούτου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».