Αρχική » Ταμασού για εμβόλιο: Μόνο ο γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει.Κανένας άλλος

Ταμασού για εμβόλιο: Μόνο ο γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει.Κανένας άλλος

από christina

 
Με αφορμή το εμβόλιο η Εκκλησία της Κύπρου φαίνεται να διχάζεται για μια ακόμη φορά αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στη Σύνοδο.
Επισήμως η Εκκλησία τάχθηκε υπέρ του εμβολίου με τον μητροπολίτη της Μόρφου να αντιδρά και να χαρακτηρίζει βιαστική την απόφαση.
Την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Ταμασού κ.Ηασαϊας ζήτησε  από τους πιστούς να ακούνε μόνο τους γιατρούς.

“Όταν ένα φάρμακο κυκλοφορεί εγκεκριμένο από τον Π.Ο.Υ. και τις ιατρικές υπηρεσίες, ποιος είμαι εγώ να το αμφισβητήσω;” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha της Κύπρου .Ο κ. Ησαΐας, σχολίασε και τη  τη διαφωνία που εξέφρασε ο μητροπολίτης Μόρφου στην προτροπή της Συνόδου στους πιστούς νε εμβολιαστούν τονίζοντας  πως η ένστασή του ήταν λογική διότι το εμβόλιο δεν έχει περάσει στην τρίτη φάση επικύρωσης των αποτελεσμάτων.Για τους επιστήμονες και το εμβόλιο είπε:  “εφόσον η επιστημονική κοινότητα μας διαβεβαιώσει πως δεν τρέχει κάτι ύποπτο ή παράνομο με τα εμβόλια και ότι αυτά θα σώσουν ζωές, τότε θα ήταν καλό ο προσωπικός ιατρός του κάθε ασθενούς να τον συμβουλεύει αν πρέπει ή αν δεν πρέπει”.“Ούτε ο πνευματικός μου, ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος ανειδίκευτος μπορεί για ένα φάρμακο να με συμβουλεύσει”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ