Αρχική » Εκκλήσεις από μητροπολίτες για ανοιγμα ναών και οικονομική στήριξη

Εκκλήσεις από μητροπολίτες για ανοιγμα ναών και οικονομική στήριξη

από christina

 

Οικονομική ενίσχυση και το άνοιγμα των ναών είναι τα δύο θέματα που απασχολούν σήμερα την Εκκλησία.Για ανοικτές εκκλησίες ήδη το σύνολο της ιεραρχίας από του άμβωνας  ζητούν από τον πρωθυπουργό να ληφθούν μέτρα ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις Θείες Λειτουργίες.

Μάλιστα ο μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος προχώρησε σε ένα βήμα παραπέρα στέλνοντας μέσω της Συνόδου επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία του ζητά    το άνοιγμα των ναών.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα για τις μητροπόλεις είναι το οικονομικό .Λόγω της καραντίνας δεν υπάρχουν έσοδα με αποτέλεσμα να έχει τιναχτεί στον αέρα όλο το  πρόγραμμα στήριξης των φτωχών από τους ναούς.

Επειδή ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα της καραντίνας οι μητροπολίτες αναζητούν  τρόπους αναπλήρωσης των εσόδων που προέρχονταν από τον “έρανο της αγάπης” και ο οποίος δεν θα γίνει.

Η μητρόπολη Νέας Σμύρνης  όπως ανακοίνωσε θα διαθέσει ειδικά κουπόνια σε όποιον θέλει να στηρίξει το έργο της.

Η μητρόπολη Χαλκίδος έχει δώσει στη δημοσιότητα τραπεζικούς λογαριασμούς  όπου θα μπορεί να κατατίθενται χρήματα και στη συνέχεια θα παίρνουν  την απόδειξη.

Εκκλήσεις για βοήθεια έχουν απευθύνει οι περισσότερες μητροπόλεις οι οποίες  έχουν καταφύγει και σε εκδόσεις ημερολογίων τα οποία πωλούν σε μια συμβολική τιμή  για την στήριξη του κοινωνικού έργου, ενώ η μητρόπολη Πειραιώς διαθέτει  και ένα φλουρί το οποίο μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να το παραγγείλει. 

Την προσπάθεια για στήριξη των αδυνάτων έχουν μπεί και οι ναοί στις μεγάλες πόλεις οι οποίοι ζητούν με ανακοινώσεις τους όσοι θέλουν να στείλουν τρόφιμα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ