Χιλιάδες κεριά κράτησαν στα χέρια τους - το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου- οι μαθητές όλων των σχολείων της Τήνου, και μαζί τους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο Επίσκοπος των Ρωμαιοαθολικών Τήνου κ. Νικόλαος, οι Δήμαρχοι Τήνου και Μυκόνου Σίμος Ορφανός και Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Έπαρχος Τήνου Ιωάννης Γιαγιάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.
Την έναρξη της παραδοσιακής αυτής ολόφωτης εκδήλωσης «Φαναράκια» έδωκαν από τα προπύλαια του Ιερού Ιδρύματος η Φιλαρμονική και ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Περιβολαράκης, που είχε και την ευθύνη της εκδηλώσεως με τους παραδοσιακούς ύμνους για την Εύρεση.
Στην εξέδρα Παντανάσσης ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής απένειμε τα χρηματικά βραβεία που είχαν εξαγγελθεί από μηνών με την ευκαιρία του 4ου προαιρετικού μαθητικού διαγωνισμού με την αφορμή της εορτής της Ευρέσεως σε τρία πρωτεύσαντα δοκίμια, τρία από το Γενικό Λύκειο Τήνου και τρία από το ΕΠΑΛ αντιστοίχως, και συνεχάρη τους αριστεύσαντες. Μετά την ομιλία του κ. Δημάρχου και την καύση πυροτεχνημάτων η πομπή κατέληξε στον Ναό των Τριών Ιεραρχών.