Αρχική » Kαι η Εκκλησία στη μάχη για τον εμβολιασμό

Kαι η Εκκλησία στη μάχη για τον εμβολιασμό

από christina

Mε διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε  από τη Βουλή  η  εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.Σημαντικό ρόλο σε αυτή θα έχει η Εκκλησία οι εκπρόσωποι της οποίας θα ενημερώνουν  τους πιστούς  και από τους άμβωνες.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την αναδιοργάνωση του ΤΑΠΠ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε.
Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία η εθνική εκστρατεία ενημέρωσης θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουνίου του 2021.
«Δεν είναι κυβερνητικό αλλά ένα εθνικό και πατριωτικό εγχείρημα, που θα δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε κάθε άκρη της χώρας και να ενημερώσουμε σωστά για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Αυτή η εθνική εκστρατεία περιλαμβάνει συνεργασία και συμπράξεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Μπροστάρηδες μπαίνουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, η Εκκλησία της Ελλάδας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού, επιστημονικοί, ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, ΜΚΟ, με σκοπό να μεταδοθεί σωστά το μήνυμα του εμβολιασμού σε κάθε γωνιά της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κυβέρνησηη εκτιμά οτι  συμμετοχή της Εκκλησίας στην ενημέρωση  θα είναι  καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού αφού έχει τη δυνατότητα σε σχέση με άλλος φορείς επηρεάζει περισσότερο κόσμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ