Αρχική » Οι Αγιορείτες τίμησαν τον μακαριστό γέροντα Γεώργιο Καψάνη

Οι Αγιορείτες τίμησαν τον μακαριστό γέροντα Γεώργιο Καψάνη

από kivotos

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού γέροντα, ακαδημαϊκού και Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους, Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιου Καψάνη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, στις 5 και 6 Ιουνίου, στην Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους. Σε αυτό συμμετείχαν: ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και οι Καθηγούμενοι των Μονών Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, Ιβήρων κ. Ναθαναήλ μετά του Προηγουμένου Αρχιμανδρίτου Βασιλείου, Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίος, Αγίου Διονυσίου κ. Πέτρος και Αγίου Διονυσίου Ολύμπου κ. Μάξιμος. Επίσης, αντιπρόσωποι όλων των ιερών μονών, μοναχοί από τις σκήτες και τα ασκητήρια και πολλοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και ο τ. υπουργός Γ. Ιωαννίδης.

Μετά την Ιερά Παννυχίδα, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 50 ιερομόναχοι, μετέβησαν όλοι στον τάφο του γέροντος, όπου οι Μητροπολίτες Νικόλαος και Αθανάσιος ετέλεσαν τρισάγιο.

Ακολούθησε τράπεζα, στην οποία μίλησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης κ. Πέτρος και ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτης κ. Βασίλειος Γοντικάκης, οι οποίοι ανεφέρθησαν στην προσωπικότητα του αειμνήστου π. Γεωργίου. Από τις 4 π.μ. έως τις 9 π.μ. τελέσθηκε στο καθολικό της μονής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, στην οποία συμμετείχαν ηγούμενοι, ιερομόναχοι και διάκονοι, ενώ έψαλλαν δύο βυζαντινοί χοροί, με πρωτοψάλτη τον Ιερομόναχο Αντύπα. Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη τράπεζα, στην οποία μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, την πνευματική αξία και την εκκλησιαστική προσφορά του μακαριστού γέροντος π. Γεωργίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ